Naujienos

 

LiMA jungiasi prie „Laikykitės, Medikai“ iniciatyvos ir kviečia prisidėti prie paramos

Data: 2020 m. kovo 24 d.

„Laikykitės, Medikai“ - tai „Laisvės TV“ inicijuota, lėšų būtinosioms medicinos priemonėms rinkimo, kampanija. Ši iniciatyva yra skirta aprūpinti Lietuvos medikus reikalingomis apsaugos priemonėmis. Lietuvos marketingo asociacija jungiasi prie iniciatyvos ir kviečia marketingo bendruomenę prisidėti finansine parama pagal galimybes.

 

Šią iniciatyvą remia dešimtys tūkstančių žmonių ir verslų – nuo 1 iki 10 000 eurų. Kiekvieną dieną socialiniuose tinkluose pateikiama nuveiktų darbų ataskaita.

 

Vos per penkias dienas nuo iniciatyvos starto surinkta daugiau kaip 700 000 eurų, skirtų įsigyti būtiniausioms medikų darbo priemonėms. Šiuo metu yra nupirkta 20 000 kombinezonų, 100 000 FFP2 tipo respiratorių, 50 000 vienkartinių pirštinių, už surinktų lėšų yra nupirktos medžiagos iš kurių Lietuvoje siuvama 120 000 respiratorių Hepa10, 120 000 vienkartinių kaukių iš EK8717 tipo filtro, gaminami 100 000 skydelių veidui.

 

Periodas sunkus visiems – mažėja vartojimas, krenta apyvartos, daugelis verslų sprendžia, kaip išlaikyti darbuotojus ir išgyventi patiems. Bet tai taps nesvarbu, jei bus pralaužtos priešakinės linijos. Socialiai atsakingas verslas jau ne kartą įrodė, jog yra tvirtas valstybės ir jos žmonių ramstis, bet dar niekada jo pagalba nebuvo tokia svarbi.

 

Jeigu reikia sudaryti sutartį dėl paramos – „Laisvės TV“ yra paruošę visus dokumentus, kreipkitės tiesiai į iniciatyvos vadovę Gabiją Milašiūtę – gabija@laisves.tv. Jeigu jau tai padarėte arba pasirinkote bet kurį kitą medikams padedantį fondą – didžiulė padėka mūsų ir medikų bendruomenės vardu. Padėkime medikams padėti mums. Ir geriausios Jums kloties.

 

Daugiau apie projektą: https://apiekorona.lt/laikykitesmedikai/