Naujienos

 

Prasidėjo didžiausias Europos komunikacijos tendencijų tyrimas: tikimasi pirmą kartą reprezentatyviai atspindėti ir Lietuvos situaciją

Data: 2022 m. vasario 11 d.

Komunikacijos profesionalai iš Lietuvos kviečiami iki kovo 12 dienos sudalyvauti tyrime – užpildant apklausos anketą adresu www.communicationmonitor.net.


„Džiaugiamės sulaukę kvietimo prisidėti prie šio tyrimo sklaidos. Vien asociacijoje vienijame apie 250 komunikacijos specialistų, tačiau matome didelę prasmę, kad tyrime sudalyvautų kuo daugiau komunikacijos profesionalų. Tai leis dar geriau įvertinti, su kokiais iššūkiais susiduriame, kokios tendencijos jau prigijo, o kurias dar tik jaukinamės, galiausiai – kur matome perspektyvas, idant komunikacija būtų dar efektyvesnė bei kurianti vertę tiek organizacijoms, tiek ir visuomenei“, - tyrimo svarbą komentuoja Lietuvos komunikacijos asociacijos (LTKA) Tarybos pirmininkas Donatas Kuras.

Europos komunikacijos tyrimas nagrinėja diskusijų keliančias temas, tokias kaip praktiniai įvairovės ir įtraukties iššūkiai komunikacijoje, empatiškas vadovavimas komunikacijos komandose, komunikacijos technologijų taikymas ir skaitmeninė transformacija, komunikacijos konsultacijų kokybė ir kt.

Ši komunikacijos profesionalų apklausa padės identifikuoti komunikacijos komandų ypatybes ir ištirti bendrumus bei skirtumus visoje Europoje, įvarių tipų organizacijų – privačių ir akcinių bendrovių, ne pelno, viešojo sektoriaus organizacijų, komunikacijos agentūrų ir kt. – darbe.

„Komunikacijos disciplina auga, pandeminiai metai ypač atskleidė komunikacijos profesijos vertę ir šis tyrimas mums svarbus norint pamatyti ir atskirą Lietuvos situaciją, ir mūsų šalies vaizdą bendrame kontekste“, – akcentuoja Komunikacijos industrijos asociacijos (KIA) tarybos pirmininkas Artūras Jonkus.

Norint, kad Lietuvos situacija būtų atskirai įvertinta europiniame tyrime, reikia mažiausiai 100 komunikacijos profesionalų atsakymų iš mūsų šalies.

 

Tarp mokslininkų, vadovaujančių šiam tyrimui – ir Lietuvos atstovė, doc. dr. Mariana Sueldo. Jos teigimu, „European Communication Monitor“ yra svarbi pasaulinio projekto, apimančio ir Lotynų Amerikos, Šiaurės Amerikos ir Azijos Ramiojo vandenyno regionų dalis.

 

„Aktyvus respondentų iš Lietuvos dalyvavimas ne tik padės atskleisti, su kokiais iššūkiais susiduria komunikacijos specialistai mūsų šalyje, bet ir leis palyginti situaciją su kitomis valstybėmis. Todėl labai svarbu, kad tyrime aktyviai dalyvautų įvairaus profilio komunikacijos specialistai – tiek dirbantys įmonių ir organizacijų viduje, tiek ir teikiantys paslaugas kaip išoriniai ekspertai“, – sako „European Communication Monitor“ Nacionalinė mokslinių tyrimų partnerė Lietuvoje M. Sueldo.

Visą  „M360“ straipsnį skaitykite čia.