Naujienos

 

Nauja reklamos kampanija Lietuvos gamtoje kviečia atrasti nenykstančias rūšis

Data: 2022 m. spalio 19 d.

Išnaikinti rūšis, kurios niekaip neišnyksta gamtoje, – šiukšles. Šią savaitę startavusi reklaminė kampanija „Nenykstančios rūšys“ atkreipia dėmesį į aplinkos taršą ir gyventojus ragina keisti savo elgesį gamtoje, kad šiukšlės būtų naikinamos tarsi invaziniai augalai ir gyvūnai.

 

VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ naująja reklama siekia motyvuoti žmones keisti požiūrį poilsiaujant parkuose, miškuose ar paežerėse – elgtis tvariau ir atsakingiau, rašoma pranešime žiniasklaidai.

 

„Tikiu, jog dauguma žmonių yra girdėję, kad miške numestas PET plastiko butelis suyra tik per porą šimtų metų, o stiklinis gali dūlėti net milijoną metų. O Lietuvos gamtoje vis dar yra gausybė pakuočių atliekų, kurios čia buvo paliktos prieš 10, 20 metų ar dar seniau. Tai – tarsi invaziniai ir didelę žalą darantys kenkėjai, kurie aktyviai dauginasi ten, kur apsilanko neatsakingas žmogus. Taigi, nauja kampanija norime pasakyti, kaip svarbu iš šių „nenykstančių rūšių“ atimti galimybę daugintis. Išeitį žino dauguma – reikia tiesiog gabenti tuščias užstato pakuotes į taros surinkimo vietas. Kad ir kur būtų vartojami gėrimai, tuščios užstato pakuotės turi pasiekti perdirbėjus. Kiekvienas perdirbtas butelis ar skardinė yra vertinga antrinė žaliava“, – sako VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ vadovas Gintaras Varnas.

 

Kampanijos iniciatoriai pastebi, kad gamtos gyvenime dramatiškų siužetų yra ne mažiau negu įtempto veiksmo trileryje. Tai viena iš priežasčių, kodėl žmonės mėgsta žiūrėti gamtos dokumentiką. Žaismingai perteikiant gamtos pažinimo atmosferą, buvo sukurtas ir kampanijos „Nenykstančios rūšys“ reklaminis vaizdo klipas.

 

Pagrindinį personažą vaizdo siužete suvaidino gamtos mylėtojas Giedrius Širka, dar žinomas kaip grupės „Golden Parazyth“ vokalistas. Su legendinio australo Steve'o Irwino entuziazmu jis perteikė gamtininko atradimų džiaugsmą, smalsumą ir azartą, kuris užplūsta sekant retų ir paslaptingų gyvūnų pėdsakais. Reklamos kūrėjų komanda siekė, kad siužetas įtrauktų žiūrovą jau nuo pirmųjų sekundžių. Klipe taip pat skamba pasakotojo Giedriaus Arbačiausko balsas. Aktorius lietuvių kalba yra įgarsinęs daug BBC ir kitų pasaulinių kompanijų sukurtos gamtos dokumentikos. Šio žanro mėgėjai kaip mat atpažins sodrų ir švelnų G. Arbačiausko tembrą.

 

TV, radiją, skaitmeninės bei socialinės žiniasklaidos kanalus ir lauko reklamą didžiuosiuose miestuose bei Aukštaitijos regioniniuose parkuose apimančią kampaniją „Užstato sistemos administratorius“ išvystė kartu su komunikacijos paslaugų agentūra „Fabula Rud Pedersen Group“.

 

„Užstato sistemos veikla yra platesnio ekologijos judėjimo dalis. Todėl nauju klipu norime pakviesti žmones apmąstyti mūsų kuriamą žalą gamtai ir paskatinti prisidėti prie mūsų planetos saugojimo. Atrinkome dažniausiai gamtoje aptinkamas šiukšlių rūšis ir pavadinome jas „Nenykstančiomis rūšimis“. Klipe, laidos apie gamtą stiliumi, pasakojame apie šias pavojingas ir invazines rūšis, jų migraciją, dauginimąsi ir daromą žalą. Nors situacija gamtoje iš tiesų liūdina, kurdami kampanijos idėją nusprendėme nebandyti šokiruoti ar gadinti visiems nuotaikos. Atvirkščiai – kadangi mūsų tikslas pozityvus, jį pasiekti kviečiame su geromis emocijomis, šiek tiek humoro, ironijos ir puikia energija“, – sako kampaniją kūrusios „Fabula Rud Pedersen Group“ kūrybos vadovas Linas Migonis.

 

Vaizdo įrašas čia!


Skaitykite daugiau čia.