Naujienos

 

Į „NAPA Baltic“ finalą atrinkta 40 pakuotės dizaino darbų

Data: 2020 m. lapkričio 03 d.

Baltijos šalių pakuotės dizaino apdovanojimų „NAPA Baltic“ komisija į finalą atrinko 40 darbų – 24 iš Lietuvos, po 8-is iš Latvijos ir Estijos.

 

Nugalėtojai bus paskelbti jau kitą savaitę virtualiu formatu vyksiančioje konferencijoje bei apdovanojimų ceremonijoje.

 

Tarp „NAPA Baltic 2020“ finalininkų šiemet daugiausia pakuotės dizaino darbų atrinkta kitoms sritims nepriskirtų (9), silpnųjų alkoholinių gėrimų (8) ir riboto leidimo (7) kategorijose.

 

Iš viso konkursui buvo pateikta 116 projektų – 77 iš Lietuvos, 21 iš Estijos ir 18 iš Latvijos.

 

„Smagu, kad daugėja projektų, kurie nėra tiesiog gražūs dizainai, o turi pagrindimą priimtiems sprendimams, parenkamoms spalvos, šriftams ir kt. Jaučiasi, kad tiek dizaino kūrėjai, tiek klientai pradeda suprasti šių dalykų reikšmę. Taip pat daugėja darbų, stebinančių ekologiniais sprendimais produkto gamybos, taros lengvinimo ar tvaresnių medžiagų parinkimo srityse“, – išplatintame pranešime teigia Gabija Platukytė, viena iš „NAPA Baltic“ komisijos narių ir „Great&Golden“ studijos dizaino vadovė.

 

„NAPA Baltic“ bus apdovanoti darbai iš viso 11-oje kategorijų: šviežio maisto, paruoštų vartojimui maisto produktų, užkandžių ir konditerijos gaminių, gaiviųjų gėrimų, silpno ir stipraus alkoholio, sveikatos ir grožio produktų, privačių prekės ženklų, artizaninių produktų, riboto leidimo produktų ir „kitų darbų“.

 

Daugiau skaitykite „Verslo žinios“