Naujienos

 

Skaitmeniniai renginiai – daugiau nei „kalbančios galvos“ ekrane

Data: 2020 m. spalio 28 d.

Paskutinės minutės“ renginiai / Skaitmeninio turinio perteklius

Nuo kovo vidurio renginių sektorius išgyveno turbulenciją – staiga užsidarė visi planuoti ar net jau vykstantys renginiai (pavyzdžiui, kasmetinė tarptautinė gintaro tiekėjų paroda, vykstanti „Litexpo“, buvo uždaryta viduryje renginio). Tačiau po kelių savaičių sąstingio, prasidėjo gyvų transliacijų bumas – į nuotolines paskaitas kvietė didžiosios konferencijos, vietiniai verslai, pavieniai asmenys.

Tačiau dauguma jų vyko identiškomis sąlygomis – kvietimas el. laišku, registracija „Zoom“, „Teams“ ar panašioje platformoje, prisijungimas nurodytu laiku ir monotoniškas „kalbančių galvų“ stebėjimas (ar, greičiau, klausymas kažkur fone) kelias valandas.

Skaitmeniniai renginiai buvo organizuojami „nubraukiant“ bet kokias renginių organizavimo ar turinio pateikimo taisykles. Matėme daug per ilgo ir neapgalvoto turinio, netinkamų formatų, monotoniškų pranešimų, techninių nesklandumų ir „svetimų gėdų“ (pamiršta išjungti kamera užsukant į vonios kambarį jau tapo interneto klasika). Tad nenuostabu, kad šiandien vien mintis apie skaitmeninę konferenciją dažnam sukelia atmetimo reakciją.

Daugiau skaitykite 
čia.