Naujienos

 

Kaip patekti į Elono Musko išpopuliarintą socialinį tinklą „Clubhouse“?

Data: 2021 m. kovo 01 d.

Vos per mėnesį įvyko bene naujausio socialinio tinklo „Clubhouse“ populiarumo sprogimas. Nuo 2 mln. vartotojų šių metų sausį, šiandien jis išaugo jau iki 10 mln. vartotojų ir toliau sėkmingai skinasi kelią, įtraukdamas vis daugiau pasaulinio lygio žvaigždžių ir gyvų pokalbių išsiilgusių smalsuolių. Visgi patekti į VIP klubu laikomą socialinį tinklą galima tik gavus specialų pakvietimą. Kaip tai padaryti, pranešime žiniasklaidai pasakoja „Bitės Profai“.

 

„Clubhouse“ yra naujausias socialinis tinklas, leidžiantis klausytis skirtingų pokalbių bei pašnekovams sutikus, „perimti“ iš jų mikrofoną. Čia rasite didžiulę temų įvairovę – nuo to, kaip sėkmingai sukurti ir paleisti startuolį, uždirbti iš socialinių tinklų iki sporto ir sveikos mitybos patarimų. Be to, „Clubhouse“ sukuria tam tikrą asmeniškumo jausmą, nes žmogus gyvai perduoda informaciją čia ir dabar“, – pasakoja „Bitės Profė“ Lina Štrafėlaitė.

Nerimas pražiopsoti – pokalbiai automatiškai susinaikina

 

Nors vienas iš pagrindinių platformos tikslų – sujungti žmones iš viso pasaulio ir leisti jiems saugiai bei nevaržomai bendrauti, pagrindinė traukos priežastis – labiau psichologinė.

 

„Clubhouse“ platformos strategija vartotojams leidžia jaustis privataus klubo nariais. Tuo metu tie, kurie nepriklauso šiam klubui, išgyvena baimę praleisti kažką svarbaus (angl. fear of missing out). Prie šios baimės stiprumo prisideda ir tai, kad pokalbių kambariuose visa informacija pateikiama garso įrašais, kurie automatiškai išnyksta. Nėra galimybės jų paklausyti niekur kitur“, – aiškina „Bitės“ išmaniųjų įrenginių ekspertė.

 

Dėl tos pačios priežasties „Clubhouse“ vartotojai čia yra linkę praleisti vis daugiau laiko. Be to, juk ne kasdien pasitaiko galimybė sudalyvauti virtualioje vakarienėje su garsia JAV dizainere Tina Knowles ar pasiklausyti, kaip apie muzikos verslą kalbasi vieni žymiausių muzikos prodiuserių Scooter Braun ir Harvey Mason Jr.

 

Kaip gauti pakvietimą?

 

Paprasčiausias būdas patekti – gauti pakvietimą iš programėlę jau naudojančio draugo.

 

„Vis dėlto net jei pažįstate „Clubhouse“ vartotoją, tai dar nereiškia, kad tikrai būsite ten pakviesti. Kiekvienas užsiregistravęs socialiniame tinkle gauna vos du pakvietimus.

Ar nišinėms platformoms priklauso ateitis?

 

Anot platformos kūrėjų, „Clubhouse“ pamažu taps prieinama masinei auditorijai. Visgi, jos uždarumas yra būtent tai, kas traukia nuo populiariausių socialinių tinklų pavargusius žmones.

Skaitykite daugiau: M360