Naujienos

 

Pokyčiai pandemijos metu: kaip transformavosi verslai?

Data: 2021 m. vasario 22 d.

Praėjo beveik metai nuo visuotinio karantino pradžios. Kiekvienas verslas neišvengiamai susidūrė su pokyčiais – vieniems jie buvo džiugūs, kitus privertė pasitempti ir apmąstyti savo strategijas.

 

Suvienijo jėgas

 

Ne visiems verslams pandemija atnešė neigiamų pokyčių. Kurjerių tarnybos, maisto pristatymas į namus, nuotolinės paslaugos tiesiog suklestėjo. Vis dėlto šis teigiamas pokytis taip pat sukėlė tam tikrų iššūkių, mat teko ieškoti papildomų resursų. Anot UAB „Barbora“ direktoriaus Andriaus Mikalausko, kurio vadovaujamos kompanijos apimtys išaugo daugiau nei du kartus, pandemijos metu pasijuto verslų vienybė, sujungus savo pajėgas, teigiama pranešime žiniasklaidai.

 

„Išskirčiau dvi ryškiausias tendencijas. Pirma, stiprėjo įmonių partnerystė grupių viduje. Ypač stiprų palaikymą bei bendrų tikslų siekimą jautėme ir „Vilniaus prekybos“ įmonių grupės, ir „Maxima grupės“ viduje. Mobilizavome bendras pastangas, kad padidintume gyventojams saugaus apsipirkimo galimybes, o darbuotojams – saugias darbo sąlygas. Antra, jėgas vienijo ir atskiri verslai, atradę naujų galimybių dirbti kartu ir taip kurti didesnę vertę vartotojams.

Matyti platesnį paveikslą

 

Pirmojo karantino metu bene garsiausiai nuskambėjo mados namų „Robert Kalinkin“ įkūrėjo bei kūrybos vadovo Roberto Kalinkino iniciatyva. Iki pandemijos sėkmingai veikę mados namai staiga transformavosi ir, prisidėdami prie iniciatyvos „Laikykitės medikai“, ėmė siūti visas reikiamas apsaugos priemones kovai su virusu. R. Kalinkinas pastebi, jeigu būtų žvelgta tik trumparegiškai, viso to nebūtų buvę.

 

„Kraujuojant svarbu nedelsiant sustabdyti kraujavimą ir pašalinti to priežastį. Tarkim, mūsų atveju pirmojo karantino metu besąlygiškai investuotos jėgos bei lėšos sugrįžo po metų su kaupu. Sulaukėme didžiulio klientų palaikymo ir prekių ženklo vertė didėjo.

Suburta stipri komanda

 

Vasario 23–25 d. vyksiančioje nuotolinėje konferencijoje „Next Economy“ verslininkai, investuotojai, ekspertai atskleis savo patirtis ir suteiks galimybę pasimokyti iš jų padarytų klaidų bei pasiekimų. Šiais metais suburta itin stipri renginio pranešėjų komanda. Čia savo mintimis dalinsis daugiau nei 20 ekspertų.

 

Konferencija bus transliuojama iš bendradarbystės centro „Workland“, kurio vadovė Laura Panovienė sako pastebėjusi ryškius pokyčius pandemijos metu. Anot jos, jeigu seniau darbo iš namų galimybė buvo pranašumas besidarbinančiam žmogui, dabar tai jau tapo savaime suprantamu dalyku. Vis dėlto išryškėjo ir šio pasirinkimo trūkumai.

 

Daugiau skaitykite: M360