Naujienos

 

Nauji reikalavimai: mažiau žalingo turinio ir daugiau europietiškų kūrinių

Data: 2018 m. spalio 08 d.

Atnaujintos ir su ES Taryba jau suderintos taisyklės galios ne tik televizijoms, tačiau ir užsakomųjų vaizdo paslaugų ar bendro jų naudojimo platformoms, tokioms kaip „Netflix“, „YouTube“ ar „Facebook“. Jos negalios spausdintų laikraščių tinklalapiams, kuriuose vaizdo medžiaga sudaro tik nedidelę dalį turinio, rašoma Europos parlamento išplatintame pranešime.

 

Numatoma, kad griežčiau bus ribojamos vaikų galimybės matyti komercinius pranešimus apie žalingą maistą ir gėrimus, taip pat draudžiama jiems skirtose laidose rodyti alkoholio, cigarečių, elektroninių cigarečių ir kitų tabako gaminių reklamą. Bus draudžiama vaikams skirtose laidose rodyti reklamuojamą produktą, taip pat pardavinėti prekes. Šalys turės galimybę uždrausti ir tokių laidų rėmimą.

 

Garso ir vaizdo žiniasklaidoje taip pat bus draudžiama kurstyti smurtą ar neapykantą. Žalingiausiam turiniui, tokiam kaip terorizmo kurstymas, savitikslis smurtas ir pornografija, bus taikomos griežčiausios priemonės. Naudotojams pažymėjus, kad tam tikra medžiaga yra kenksminga arba netinkama, vaizdo įrašų platformos ir interneto svetainės bus atsakingos už tokio turinio pašalinimą.

Daugiau skaitykite čia: