Naujienos

 

Komunikacijos rinka: riebesnį šuolį darė didžiosios agentūros

Data: 2020 m. rugpjūčio 04 d.

Kaip rodo VŽ sudaryta lentelė, per 2019 m. 30-ies didžiausių agentūrų pardavimo pajamos siekė 22,94 mln. Eur ir buvo 13,6% didesnės nei 2018 m.

 

Atitinkamai agentūrų tiesioginės pajamos – eilutė, kuria komunikacijos bendrovės labiausiai linkusios matuoti savo veiklą, – pakilo kiek kukliau – 2,8%, iki 11,5 mln. Eur.

 

Kaip ir pernai, lyderė pagal apyvartą, tiesiogines pajamas ir grynąjį pelną buvo integruotosios komunikacijos agentūra „Publicum“.

 

Gerokai sėkmingesnius metus turėjo visos pirmajame šešetuke esančios agentūros – skaičiavo dviženklį pajamų šuolį, riebesnį rinkos kąsnį pernai pavyko atsiriekti ir ne vienai mažesnei komunikacijos bendrovei.

 

Pirmajame dešimtuke didžiausią pajamų šuolį 2019 m. skaičiavo „co:agency“ (32,4%), tačiau agentūros tiesioginės pajamos beveik nepasikeitė.

 

Atitinkamai sparčiausią tiesioginių pajamų augimą pernai skaičiavo „Idea Prima“ (27,4%), grynojo pelno (beveik 4 kartus) – „Fabula Hill+Knowlton Strategies“.

 

Didžiausią pelningumo rodiklį dešimtuke pasiekė agentūra „Maniac“ (UAB „Maniakai“), tačiau ši įmonė fiksavo mažesnę ir apyvartą, ir tiesiogines pajamas.Žvelgiant į bendrą VŽ sudarytą komunikacijos agentūrų lentelę, didžiausią augimą per 2019 m. skaičiuoja „Virtuozai“ (MB „Virtuosus“). Agentūros apyvarta išaugo 133%, iki beveik 90.000 Eur, tiesioginės pajamos – 119%, iki 61.340 Eur.

 

Į viršų sparčiai stiebėsi ir kiti mažieji rinkos dalyviai: UAB „Ryšiai su visuomene“ pardavimai išaugo 54%, „Rinkom“ – 26%.

 

Didžiausių komunikacijos agentūrų pajamos 2019 m.

 

 

 

Straipsnis iš „Verslo žinios“