Naujienos

 

Lietuvos įtakingiausieji 2020

Data: 2020 m. rugpjūčio 19 d.

Jau šeštus metus iš eilės „Delfi“, pradėdamas nuo politikų sąrašo, startuoja su projektu Lietuvos įtakingiausieji. Šis unikalus tyrimas padeda suprasti, kokios asmenybės daro didžiausią įtaką mūsų valstybei ir visuomenei.

 

 

Tyrimas kasmet vykdomas dviem kryptimis – apklausiama ne tik visuomenė, bet ir savo sričių ekspertai.

Septynių dalių ciklas atskleidžia, kas mūsų šalyje yra įtakingiausi politikai, verslininkai ir ekonomistai, tarnautojai ir pareigūnai, visuomenininkai, žiniasklaidos bei popkultūros atstovai.

 

Kalbant apie elito balsus, įtakingiausiu politiku šiemet tapo premjeras Saulius Skvernelis, pernai apklausoje buvęs trečias. Antroje vietoje liko valstiečių žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis. Prezidentas Gitanas Nausėda per metus pakilo viena pozicija aukščiau – į trečią vietą.

 

Lietuvos elito nuomone, įtakingiausiu tarp verslininkų ir ekonomistų šalyje jau šeštus metus iš eilės išlieka buvęs Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis. Tiesa, visuomenės nuomonė kiek kitokia, jų manymu, šis titulas turėtų atitekti verslininkui Arvydui Avuliui.

 

Įtakingiausiu žurnalistu Lietuvoje išlieka Edmundas Jakilaitis – jam šis titulas atiteko jau šeštąjį kartą. Visuomenės nuomone, šiemet jį aplenkė žurnalistas Andrius Tapinas.

 

Ekspertų nuomone, daugiausia įtakos visuomenei daro atlikėjas, dainų autorius Andrius Mamontovas, o visuomenė karūnavo televizijos laidų kūrėją, vedėją ir dėstytoją Arūną Valinską. Na, o atlikėjui ir TV laidų vedėjui Marijonui Mikutavičiui įtakingiausiųjų popkultūros atstovų sąraše tiek vieni, tiek kiti nusprendė skirti 2-ąją vietą.

 

Žurnalo „Reitingai“ atliktos ekspertų grupės apklausos duomenimis, įtakingiausiu visuomenininku tapo kunigas Ričardas Doveika, kuris pastaraisiais metus vis pakildavo pozicija aukščiau. Pernai pirmoje vietoje buvęs istorikas Alfredas Bumblauskas šiemet, pagal šią apklausą, yra irgi aukštoje antroje vietoje.

 

 

Pilną įtakingiausiųjų šalyje asmenų sąrašą galite pamatyti čia